Focus op 13 tweede bezoek (MRI)

Het tweede bezoek aan Focus op 13 vindt plaats in het Sophia Kinderziekenhuis en duurt ongeveer een uur. Voor de afspraak kunnen jullie je melden bij de balie in ons onderzoekscentrum waarna jullie door een medewerker begeleid worden naar het Generation R MRI centrum. MRI maakt het mogelijk om hele nauwkeurige foto's van de binnenkant van je lichaam te maken, zonder dat hier röntgenstraling of radioactiviteit aan te pas komt. We maken foto's van onder andere de hersenen, het hart en de heup. Hiermee doen we onder andere onderzoek naar gedrag en hart- en vaatziekten.

Belangrijke dingen om te weten over het MRI bezoek: 

  • Wij vinden het belangrijk dat het voor jou zo leuk mogelijk is, daarom kan je tijdens het onderzoek een DVD kijken. Deze kun je zelf meenemen.
  • Het is tijdens het maken van de MRI scan belangrijk dat je zo stil mogelijk ligt. Dit kan eerst geoefend worden in de oefenscanner.
  • Van tevoren kan je gewoon eten en drinken, het is niet nodig dat je nuchter naar het onderzoek komt.
  • Omdat de MRI met een grote magneet werkt, mag er geen metaal in de MRI ruimte komen. Willen jullie hierop letten met de kleding en eventuele sieraden?