Apps voor persoonlijk gebruik

Sinds kort maken we gebruik van een Generation R app voor een digitale data verzameling.

Wat onderzoeken we?

De app bestaat uit drie levels, namelijk het ‘Oog & Oor’ level, het ‘Tracking Teens’ level en het ‘Mond’ level:

  • In het ‘Oog & Oor’ level meten we hoeveel uur per dag uw kind naar zijn/haar smartphone kijkt, op welke afstand van de ogen de smartphone wordt gehouden en hoe vaak, hoe lang en op welk volume uw kind naar muziek luistert via de smartphone met oortjes of een koptelefoon.
  • In het ‘Tracking Teens’ level stellen we een aantal keer per dag enkele vragen om een beeld te verkrijgen van het gedrag en de gevoelens van uw kind.
  • In het ‘Mond’ level stellen we vragen om de ervaring van de mondgezondheid te achterhalen van uw kind.

De onderzoeksresultaten van de verschillende onderdelen gebruiken wij om makkelijker adviezen te kunnen geven over hoe jongeren hun ogen, oren en mond gezond kunnen houden.


Wat gebeurt er met de gegevens die wij verzamelen?

We zullen alleen informatie verzamelen die door de app gemeten of gevraagd wordt. We krijgen geen andere informatie van uw kind zijn/haar telefoon. Daarnaast kan uw kind zelf per onderdeel bepalen of hij/zij mee wil doen. Als uw kind meedoet, kan hij/zij zich altijd bedenken en op elk moment stoppen, ook tijdens het onderzoek.

 

Wat gebeurt er als het onderzoek is afgelopen?

Na afloop van elk onderdeel krijgt uw kind een melding zodat hij/zij weet dat het onderdeel voltooid is. Bij sommige onderdelen wordt ook een overzicht gegeven van de eigen metingen. Als alle onderdelen van het onderzoek met de Generation R app zijn afgerond hoeft uw kind verder niks te doen. We vragen de app op de telefoon te laten staan, zodat we in de toekomst uw kind eventueel nog een keer kunnen vragen om mee te doen. De app is in de tussentijd niet meer actief.

 

Hoe kan uw kind de Generation R app downloaden?

Android

  • Scan onderstaande QR code of zoek de mobiele applicatie “Generation R” in de Google Play Store en download de app op uw kind zijn/haar telefoon.

IPhone

  • Scan onderstaande QR code of ga naar de bit.ly-emc/genr op uw kind zijn/haar telefoon.
  • Ga nadat u de app heeft gedownload naar instellingen → algemeen → apparaatbeheer → Academisch Ziekenhuis behorende bij de openbare universiteit Rotterdam → vertrouw.

Uw kind kan nu inloggen met zijn/haar persoonlijke inlog combinatie die hij/zij tijdens Bezoek 1 op het Focus centrum heeft gekregen. Deze is voor iedereen anders en kan maar één keer gebruikt worden.

Is het inloggen gelukt? Welkom! De app begint met een paar standaard vragen. Als uw kind deze vragen heeft beantwoord kan hij/zij met het eerste level beginnen. Het is belangrijk dat de app niet wordt afgesloten.

Na het afronden van sommige levels krijgt uw kind een kleine verassing als bedankje. Voor de eerste drie levels kan uw kind een Bol.com tegoedbon van maximaal €7,50 verdienen.

Bedankt voor het meedoen!
Vragen? Bel 010 – 704 34 05 of e-mail naar generationr@erasmusmc.nl.