< Al het Generation R nieuws

< Terug naar de vorige pagina

Steun onderzoek naar het coronavirus bij kinderen

07/05/2020


Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Tot nu toe zijn er gelukkig nog niet veel kinderen opgenomen met verschijnselen. Maar er is nog te weinig bekend om een positieve verwachting te hebben voor de toekomst. Het is onduidelijk of kinderen met onderliggende ziektes een hoger risico hebben om ernstige klachten te ontwikkelen.

Er is dus meer kennis nodig over de invloed van het virus op kinderen. Wat is de rol van hun afweersysteem, hoe verspreidt het virus zich over de gezinsleden en hoe is de impact van deze pandemie op families? Wat betekenen de overheidsmaatregelen voor de leefstijl, de gezondheid en het welzijn van een gezin?

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis start daarom een onderzoek onder honderden gezinnen in Rotterdam (deelnemers aan Generation R) en de kinderen in het Sophia om te begrijpen waarom sommige kinderen wel ziek worden en anderen niet. Met als doel: aanknopingspunten vinden om kwetsbare ouders en kinderen te kunnen beschermen.

Steun jij dit onderzoek ook? Alle bijdragen, groot en klein, zijn welkom! Klik hier voor meer informatie over het onderzoek en hier om te doneren.

Deel dit bericht:

< Al het Generation R nieuws