< Al het Generation R nieuws

< Terug naar de vorige pagina

Dieet, hersenontwikkeling en intelligentie bij kinderen

13/02/2024


Onderzoek door Yuchan Mou toont aan dat het dieet van kinderen op één- en achtjarige leeftijd gerelateerd is aan de grootte van hun hersenen op tienjarige leeftijd. Kinderen die op jonge leeftijd veel snacks en bewerkte voedingsmiddelen zoals koekjes en chips eten, hebben later kleinere hersenen, terwijl kinderen met een dieet rijk aan volle granen, zuivel en zachte vetten zoals olijfolie en noten juist grotere hersenvolumes hebben. Voedingspatronen zijn vastgesteld op één- en achtjarige leeftijd via vragenlijsten. Hersenvolumes zijn op tienjarige leeftijd gemeten met MRI-scans en het IQ is op 13-jarige leeftijd beoordeeld. Dit onderstreept het belang van gezonde eetgewoonten bij kinderen, met mogelijk gunstige effecten op hun intelligentie. Lees het artikel hier. 

Deel dit bericht:

< Al het Generation R nieuws