Onderzoekers
- Everyone
- Astma en Atopie
- Erasmus AGE
- Gedrag en Cognitie
- Gezondheid en Gezondheidszorg
- Moeder en Kind
- Onderzoeksgroep Moeder en Kind
- Onderzoeksgroep Ziekten op de Kinderleeftijd
- Ziekten op de kinderleeftijd
- Drs. Arwen Kamphuis
Arwen zal onderzoek doen voor de nieuwe interventiestudie Generation R Next - Optimaal Opgroeien.
- Drs. Lotte van Brienen
Voor Generation R Next voert zij verschillende metingen uit waaronder de echo’s. Daarnaast gaat zij zich verder verdiepen in het project ‘Don’t forget about the fathers’.
- Dr. Carola TizeDr. Carola Tize
Carola is postdoctoraal onderzoeker. Als medisch antropoloog doet zij etnografisch onderzoek om te begrijpen hoe geboortecohorten een infrastructuur bieden voor en een techniek van biosociale wetenschap zijn.
- Drs. Michelle Kusters
Michelle doet onderzoek naar hoe omgevingsfactoren de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen beïnvloeden. Ze focust daarbij met name op vervuilende omgevingsfactoren, zoals luchtvervuiling, en blootstelling aan harde geluiden.
- Drs. Anna Suleri
In haar onderzoek kijkt Anna naar de invloed van infecties en ontstekingen tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van de hersenen en het gedrag van kinderen.
- Dr. Justin van der Tas
Justin doet onderzoek naar de mondgezondheid onder kinderen en de gebitsontwikkeling. Uiteindelijke doel van dit onderzoek is de oorzaak van verschillen in mondgezondheid te achterhalen. Bovendien kijkt hij naar risicofactoren voor ontwikkelen van tandglazuuraandoeningen en de afwezigheid van bepaalde tanden en/of kiezen.
- Drs. Mireille SchipperDrs. Mireille Schipper
Mireille doet onderzoek naar nieuwe strategieën om obesitas en overgewicht op de kinderleeftijd te voorkomen. De focus ligt op het verbeteren van verschillende leefstijlfactoren van aanstaande ouders en hun kind, vanaf de periode vóór conceptie tot de kinderen volwassen zijn.
- Drs. Willemijn Witkam
Willemijn onderzoekt risicofactoren voor acne vulgaris in kinderen vanaf 13 jaar oud.
- Drs. Sander Kneepkens
Sander onderzoekt de ontwikkeling van de ogen en het ontstaan van bijziendheid bij kinderen en jongvolwassenen. Hij kijkt daarbij met name naar welke omgevingsfactoren van invloed zijn op de oogontwikkeling, zoals smartphone gebruik, dichtbijwerken en lezen, opleidingsniveau en buitenspelen.
- Drs. Marin Pielage
Marin onderzoekt het effect van alcohol en genotsmiddelen op de ontwikkeling van het foetale brein. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn 3D sweeps van het brein.
- Drs. Francien Veenman
Francien doet onderzoek naar het microbioom in de mond van kinderen. Zij gebruikt de gebitsfoto’s en plaque-samples om de relatie tussen tandbederf, ook wel gaatjes genoemd, en het orale microbioom te onderzoeken.
- Dr. Anita Harrewijn
Anita onderzoekt de relatie tussen temperament in de vroeger kindertijd en angst in de adolescentie. Ze kijkt daarbij naar de invloed van sociale en neurale factoren.
- Dr. Ivonne Derks
Ivonne doet onderzoek naar eetgedrag, eetstoornissen en de ontwikkeling van obesitas bij kinderen en adolescenten.
- Drs. Jiawei Li
Jiawei onderzoekt de interactie tussen spieren en botten gedurende de levensloop.
- Drs. Haojie Lu
Haojie bestudeert de genetica, biologische routes en medicatie-effecten die ten grondslag liggen aan de invloed van cardiometabole ziekten op de gezondheid van het skelet. Met gebruik van polygene risicoscore probeert hij de gezondheid van vaten en botten te achterhalen en voorspellen.
- Drs. Guido van Leeuwen
Guido doet onderzoek naar pijnklachten van het bewegingsapparaat bij kinderen en adolescenten en de factoren die mogelijk invloed hebben op het ontstaan van deze klachten.
- Drs. Xinpeng He
Xinpeng analyseert met de nieuwste methoden, waaronder polygene risicoscore, genomische datering voor verschillende skeletkenmerken.
- Drs. Fleur Boel
Fleur, klinisch technoloog, onderzoekt het voorkomen van heupdysplasie bij kinderen. Hierbij onderzoekt ze of er factoren zijn die de ontwikkeling van heupdysplasie beïnvloeden.
- Drs. Tarik Karramass
Tarik onderzoekt factoren in de vroege kindertijd die effect kunnen hebben op de pulmonale en cardiale gezondheid op latere leeftijd.
- Drs. Irene MarquesDrs. Irene Marques
Irene Marques onderzoekt vroege blootstelling aan environmentele factoren en het effect daarvan op de ontwikkeling van cardio-metabole ziekten en de rol van epigenetische factoren.
- Drs. Joris Osinga
Joris Osinga doet onderzoek naar de schildklier tijdens de zwangerschap.
- Drs. Anne Boxem
Anne onderzoekt de invloed van preconceptie zorg op zwangerschapsuitkomsten.
- Drs. Olga Boer
Olga Boer focust zich op neurofysiologische (MRI en EEG) risicofactoren voor het ontwikkelen van middelenproblematiek bij adolescenten.
- Drs. Romy Goncalves
Romy Goncalves onderzoekt binnen Generation R Next de invloed van omgevingsfactoren op de embryonale, foetale en neonatale uitkomsten in de zwangerschap.
- Drs. Serena Defina
Serena onderzoekt de invloed van stress in het vroege leven op de latere comorbiditeit tussen depressie en cardiometabole stoornissen.
- Drs. Naomi Graafland
Naomi is als arts-onderzoeker betrokken bij Generation R Next. Zij doet onderzoek naar invloeden van maternale factoren op de embryonale ontwikkeling.
- Drs. Yuchan Mou
Yuchan onderzoekt voedings- en eetgedrag in de kindertijd en de relatie met de hersenontwikkeling en obesitas bij kinderen.
- Drs. Tong Wu
Tong zal ‘deep learning’ gebruiken om het lichaamsvetvolume, het spiervolume en de vetfractie in bepaalde organen te analyseren vanaf de ‘2-punts Dixon MRI-sequentie’. Vervolgens worden de beeldvormende biomarkers geïntegreerd met voedingsvariabelen, activiteit, bevindingen op lichamelijk onderzoek, demografie en genetica.
- Drs. Vid Prijatelj
Vid onderzoekt gebitskenmerken, de schedel en het skelet tijdens de groei en ontwikkeling, geïntegreerd met -omics datasets. Het is zijn doel om de bevindingen te vertalen naar klinische toepassingen voor de diagnose en behandeling van maxillofaciale en algemene skeleteaandoeningen, zoals osteoporose en botbreuken.
- Drs. Lau Liu
Lau onderzoekt 3D-gezichtsvormanalyse, waarbij hij geometrische 'deep-learning' methoden ontwikkelt voor gezichtsmetingen, fenotypeherkenning en gezichtsgenetica 'mapping'.
- Drs. Sophie Blaauwendraad
Sophie onderzoekt de invloed van schadelijke stoffen uit de leefomgeving en voeding op de gezondheid van moeder en kind.
- Drs. Isabel Schuurmans
Isabel doet onderzoek naar hoe cognitieve reserve en brein reserve zich ontwikkelen en welke factoren hiervoor belangrijk zijn. Ze onderzoekt dit zowel tijdens de kindertijd als in het volwassen leven.
- Drs. Annemiek Mian
Annemiek doet onderzoek naar de relatie tussen het microbioom, voeding en gezondheidsuitkomsten op kinderleeftijd.
- Drs. Patricia Bravo
Patricia onderzoekt hoe maternale gevoeligheid, ouderlijke stress en discipline van invloed zijn op het emotionele welzijn en emotionele regulatie bij kinderen en adolescenten.
- Drs. Lorenza Dall'Aglio
Lorenza onderzoekt de relatie tussen hersenontwikkeling en psychische problemen. Ze wil categorieën van dergelijke geestelijke gezondheidsproblemen identificeren op basis van hersenstructuur en connectiviteit (identificatie ‘biotypes’), met benaderingen voor 'machine learning'.
- Drs. Carolin Gaiser
Carolin onderzoekt de hersenontwikkeling en de invloed hiervan op motorisch leren bij kinderen. Ze kijkt vooral naar de ontwikkeling van de kleine hersenen (cerebellum) met hersenscans en relateert structuur en functie van de hersenen, samen met EEG metingen, aan motorische vaardigheden en neurologische ontwikkelingsstoornissen.
- Dr. Leanne Kupers
Leanne doet onderzoek naar voeding (voor en) tijdens de zwangerschap en eerste levensjaren, (epi)genetica en de cardiometabole gezondheid van het kind.
- Drs. Bing Xu
Bing past algoritmen toe voor ‘machine learning’ op neuroimaging gegevens, met als doel ‘biotypes’ van ADHD of andere psychopathologie bij kinderen te identificeren. Deze ‘biotypes’ zullen verder worden gerelateerd aan risico- en veerkrachtfactoren van de geestelijke gezondheid van kinderen.
- Drs. Yueyue You
Yueyue onderzoekt sociaal-economische verschillen in gezondheid vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid.
- Dr. Hanan El Marroun
Hanan onderzoekt de korte en lange termijn consequenties van de gezondheid van moeders en foetussen op kenmerken van de hersenontwikkeling, waaronder gedrag en cognitie, evenals hersenmorfologie en connectiviteit.
- Drs. Kim Cajachagua Torres
Kim onderzoekt de relatie tussen prenatale gezondheid van moeders, met name maternale complicaties tijdens de zwangerschap, en de hersenontwikkeling bij kinderen.
- Drs. Carolina Silva
Carolina onderzoekt de relatie tussen maternale en kinderfactoren tijdens de zwangerschap en cardiometabole uitkomsten op de kinderleeftijd.
- Drs. Mara Verheijen
Mara onderzoekt sociaaleconomische ongelijkheden in cognitieve en emotionele ontwikkeling en schoolresultaten bij kinderen. Hierbij kijkt zij naar de onderliggende ontwikkelingstrajecten van kinderen en onderzoekt ze de invloed van omgevingsfactoren en sociale factoren.
- Drs. Rowina Hussainali
Rowina onderzoekt de hersenen en hersenfunctie op middelbare leeftijd en kijkt naar hoe de structuur en functie verstoord kunnen worden. Ze kijkt ook naar de gevolgen van zwangerschapsvergiftiging op de hersenen over de jaren heen en doet onderzoek naar neurodegeneratieve ziektes zoals de ziekte van Alzheimer.
- Drs. Chalana Sol
Chalana is als arts-onderzoeker betrokken bij Generation R (Next). Ze onderzoekt de invloed van blootstelling aan schadelijke stoffen tijdens de zwangerschap op cardiometabole en respiratoire uitkomsten op kinderleeftijd.
- Drs. Giulietta Monasso
Giulietta doet onderzoek naar de epigenetische factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van (cardiometabole) ziekten in kinderen.
- Dr. Monica Lopez - Vicente
Monica beoogt met haar onderzoek veranderingen te identificeren in de ontwikkeling van specifieke hersennetwerken die betrokken zijn bij de chroniciteit van psychiatrische problemen. De output van haar onderzoek kan worden vertaald naar nieuwe en efficiëntere therapeutische strategieën.
- Drs. Meddy Bongers - Karmaoui
Meddy doet onderzoek naar de effecten van voeding op jonge leeftijd op de latere cardiometabole ontwikkeling. Met behulp van technieken zoals de MRI kijkt zij naar de structuur en de functie van het hart en onderzoekt ze of er een relatie is tussen het hebben van overgewicht en het ontwikkelen van hartafwijkingen op de kinderleeftijd.
- Drs. Danique Paping
Danique doet onderzoek naar gehoorverlies bij kinderen. Zij kijkt of het aantal kinderen met gehoorverlies toeneemt met de leeftijd en of er een relatie bestaat tussen gehoorschade en het gebruik van persoonlijke muziekspelers.
- Drs. Hugo Quezada Pinedo
Hugo onderzoekt de effecten van foetale programming op de latere cardiovasculaire ontwikkeling. Met behulp van technieken zoals echografie en MRI kijkt hij naar de structuur en functie van het hart en de nieren.
- Drs. Louk de Mol
Louk doet onderzoek naar multiple sclerose en MRI uitkomsten bij kinderen. Hij kijkt hierbij of bekende MS-risicofactoren de normale hersenontwikkeling van kinderen beïnvloeden.
- Dr. Annemarie Luik
Annemarie is universitair docent en haar onderzoek focust zich voornamelijk op de rol van slaap in geestelijke gezondheid. Bijvoorbeeld hoe slaap problemen de ontwikkeling van depressie en angst beïnvloeden, maar ook naar de effecten van depressie en angst op slaap. Ze onderzoekt dit zowel kinderen als ouderen in Generation R en het ERGO onderzoek (Rotterdam Study).
- Dr. Charlotte Cecil
Charlotte is een wetenschappelijk onderzoeker en teamleider voor onderzoek naar biologie en geestelijke gezondheid in Generation R. In het bijzonder onderzoekt zij hoe, op een biologisch niveau, genetische en omgevingsinvloeden samen de ontwikkeling, het gedrag en de geestelijke gezondheid van kinderen vormen.
- Drs. Marjolein Dremmen
Marjolein onderzoekt de normale ontwikkeling van de hersenen bij kinderen met MRI. Deze kennis is relevant om het inzicht in de hersenontwikkeling te vergroten en om afwijkende ontwikkeling van de hersenen in een eerder stadium te herkennen. Het detecteren van afwijkende hersenontwikkeling en het identificeren van specifieke aangedane hersenstructuren kan van groot belang zijn om de pathologische processen van bepaalde aandoeningen beter te begrijpen en eventuele behandelopties te ontwikkelen. Marjolein werkt als kinderradioloog bij de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis.
- Drs. Elisabet Blok
Elisabet doet onderzoek naar dysregulatie van gedrag bij kinderen en de psychische uitkomsten op latere leeftijd. Ze kijkt met name naar de continuïteit van gedrag en naar de relatie tussen gedrag en bepaalde hersengebieden.
- Drs. Jendé Zijlmans
Jendé onderzoekt de oorsprong van de ziekte van Alzheimer. Hierbij onderzoekt zij de trajecten van reserve capaciteit van hersenen over de gehele levensduur, factoren die in het vroege leven reserve vormen en factoren die het begin en vroegtijdig verlies van reserve bepalen.
- Drs. Cees Weeland
Cees doet onderzoek naar kwetsbaarheid voor het ontwikkelen van obsessieve-compulsieve stoornis bij kinderen. Hij kijkt naar de relatie tussen ontwikkeling van bepaalde hersengebieden en obsessieve-compulsieve klachten.
- Drs. Nathalie Tamayo
Nathalie onderzoekt de relatie tussen gedrag van een kind en de taalontwikkeling en de interactie met socio-economische status. Ook bestudeert ze hoe de socio-economische status verandert en welk effect dit heeft op onder andere opleidingsniveau en relaties met leeftijdsgenootjes.
- Dr. Novika Purnama Sari
Novika doet onderzoek naar autisme en bestudeert de relatie tussen kinderen met autistische kenmerken en verschillende uitkomsten.
- Drs. Suzanne Louwen
Suzanne doet onderzoek naar de relatie tussen sociaal gedrag, cognitieve en motorische vaardigheden en de hersenontwikkeling bij kinderen en tieners. Hierbij kijkt ze of het maken van oogbewegingen tijdens specifieke taken iets zegt over gedrag en de processen die hierbij betrokken zijn.
- Drs. Donna de Maat
Donna doet onderzoek naar de impact van vroege, stressvolle ervaringen op de ontwikkeling van kinderen. Hierbij onderzoekt zij welke factoren ervoor zorgen dat sommige kinderen veerkrachtig zijn en zich goed blijven ontwikkelen, ondanks dat zij een stressvolle gebeurtenis hebben meegemaakt.
- Drs. Lisanne Labuschagne
Lisanne doet onderzoek naar de invloed van sociale ongelijkheid op de taalontwikkeling van jonge kinderen en de implicaties hiervan voor hun verdere ontwikkeling. Ze kijkt met name naar de mechanismen die hierbij een rol kunnen spelen en of deze mechanismen hetzelfde werken in klinische groepen van kinderen met een taalstoornis of gehoorproblemen als in de gehele populatie.
- Drs. Victoria Beunders
Victoria doet onderzoek naar het dag-/nachtritme van kinderen en vrouwen die zwanger willen worden. Ook kijkt zij naar een eventuele relatie tussen dit ritme en gezondheidsfactoren zoals gewicht, vetmassa en/of bloeddruk.
- Dr. Rianne Kok
Rianne onderzoekt hoe jonge kinderen leren om hun gedrag te beheersen en met gevoelens om te gaan, bv. hoe kinderen leren om op hun beurt te wachten en om met frustratie om te gaan als ze speelgoed met een ander moeten delen. Ook onderzoekt ze wat voor effect dit heeft op de latere ontwikkeling. Rianne werkt als universitair docent bij de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit.
- Drs. Arash Derakhshan
Arash onderzoekt de relatie tussen de blootstelling van hormoonverstorende stoffen en de schildklierfunctie tijdens de zwangerschap.
- Drs. Agatha van Lunteren
Met gebruik van de gebitsfoto’s en plaque-samples doet Agatha onderzoek naar leefstijlfactoren die de mondgezondheid op de langere termijn kunnen beïnvloeden. Ook onderzoekt ze hoe sociale en culturele factoren hier invloed op hebben.
- Drs. Mannan Luo
Mannan onderzoekt de rol van genetische variaties in ontwikkeling- en gedragsproblemen van kinderen en het epigenetische patroon van DNA voor relaties tussen milieufactoren en problemen bij deze kinderen.
- Drs. Tessa Mulder
Tessa onderzoekt de relatie tussen de schildklierfunctie tijdens de zwangerschap en de hersenontwikkeling van het kind op latere leeftijd. Ze zal kijken naar de invloed van een (ab)normale schildklierfunctie op breinstructuren, intelligentie en gedragsstoornissen.
- Drs. Rosalie Mensink-Bout
Rosalie doet onderzoek naar de invloed van voeding van moeders tijdens de zwangerschap op de longfunctie en ontwikkeling van astma bij kinderen. Ook zal ze kijken naar de relatie tussen de vetverdeling in het lichaam van kinderen voor de puberteit en astma.
- Drs. Marleen van den Heuvel
Marleen doet onderzoek naar de relatie tussen leefstijl en gewicht en het voorkomen van aandoeningen van de rug (m.n. de wervelkolom) bij kinderen voor de puberteit.
- Dr. Chen Hu
Chen doet onderzoek naar welke factoren het ontstaan en het beloop van eczeem beïnvloeden.
- Drs. Desirée de VreedeDrs. Desirée de Vreede
Desirée doet musculoskeletaal onderzoek. Met behulp van MR imaging kijkt ze naar de ontwikkeling van de botten en spieren in de heup en rug, en onderzoekt ze of deze ontwikkeling samenhangt met omgevings-, voedings- en bewegingsfactoren.
- Dr. Anke Posthumus
Anke is postdoc en zal onderzoek doen op het gebied van gynaecologie en zal promovendi begeleiden.
- Drs. Dionne Gootjes
Dionne kijkt naar de relatie tussen leefstijlfactoren en embryonale groei, met name in het eerste trimester van de zwangerschap
- Drs. Sanne Beth
Sanne onderzoekt welke vroege omgevingsfactoren van invloed zijn op de ontwikkeling van het niet-aangeboren afweersysteem. Ze kijkt daarbij naar de interactie tussen het microbioom (alle micro-organismen die in de darm wonen plus het genetisch materiaal dat zij bij zich dragen) en het geheugen van het afweersysteem, en of het samenspel tussen deze twee zou kunnen leiden tot ziektebeelden als allergieen, astma en coeliakie.
- Dr. Evelien van Meel
Evelien is gepromoveerd bij Generation R op de rol van infecties en bacterieel dragerschap in de ontwikkeling van astma op kinderleeftijd. Ze is in opleiding tot huisarts, en doet daarnaast postdoc onderzoek bij de afdeling Huisartsgeneeskunde in samenwerking met Generation R. Haar onderzoek richt zich op atopische ziekten (astma, allergie en eczeem) bij kinderen in de huisartsenpraktijk. Daarbij is ze met name geïnteresseerd in de determinanten voor bezoeken aan de huisarts, de samenhang van atopie met andere ziekten en het beloop van klachten.
- Dr. Martijn den Dekker
Martijn kijkt bij kinderen met astma of factoren als roken tijdens de zwangerschap en het niet geven van borstvoeding zorgen voor specifieke veranderingen in het DNA. Daarnaast kijkt hij of deze veranderingen in het DNA ook op oudere leeftijd nog kunnen leiden tot longproblemen, zoals COPD.
- Dr. Rosa Mulder
Rosa onderzoekt hoe genen en de gezinsomgeving het gedrag en de hersenontwikkeling van kinderen beïnvloeden. Ze let daarbij vooral op in hoeverre deze effecten zijn toe te schrijven aan epigenetische processen.
- Dr. Ryan Muetzel
Ryan onderzoekt met MRI de structuur en functie van de hersenen bij kinderen. Hij richt zich op het identificeren van functionele en neurobiologische kenmerken van kinderen met ernstige stemmings- en gedragsproblemen. Daarnaast onderzoekt hij de normale hersenontwikkeling bij kinderen van 6 tot 9 jaar.
- Dr. Maartje Luijk
Maartje is postdoc onderzoeker en kijkt naar de invloed van opvoeding op de ontwikkeling van kinderen. Zo kijkt ze onder andere naar de oorzaken en gevolgen van het samen slapen van ouders met hun kinderen. Maartje werkt als universitair docent bij de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit.
- Dr. Mònica Guxens
Mònica onderzoekt als postdoc de effecten van omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling, elektromagnetische velden, verontreinigde stoffen en psychische stress van de moeder op de groei en ontwikkeling van kinderen. Naast Generation R doet ze ook onderzoek in twee andere Europese geboortecohort studies.
- Dr. Koen Bolhuis
Koen doet onderzoek naar de genetische en omgevingsfactoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van ernstige psychiatrische problemen op de kinderleeftijd. Hierbij gaat zijn specifieke interesse uit naar psychotische symptomen zoals hallucinaties, agressie en suïcidaal gedrag.
- Dr. Sarah Schalekamp-Timmermans
Sarah kijkt onder andere naar de verschillen in zwangerschapsuitkomsten tussen jongens en meisjes. Zwangerschappen van jongens en meisjes gedragen zich namelijk anders, gelet op bijvoorbeeld zwangerschapsvergiftiging bij de moeder. Ook zijn er verschillen in de aanpassing van de foetus zelf.
- Dr. Lea Kragt
Lea doet onderzoek met de rontgen- en 3Dfoto's van het gezicht van de kinderen. Hiermee kan de groei, ontwikkeling en behandelingsbehoefte van de kaak worden beoordeeld. Bovendien onderzoekt ze wat de kinderen zelf van hun tanden vinden en of dat dan hetzelfde is als de dokter vindt.
- Dr. Tim Korevaar
Tim's onderzoek richt zich op de schildklier en is tweeledig. Hij onderzoek welke factoren tijdens de zwangerschap en het vroege leven de schildklierfunctie beinvloeden. Daarnaast bestudeert hij de gevolgen van een (ab)normale schildklierfunctie op onder andere vroeggeboorte, zwangerschapsvergiftiging, hersenontwikkeling en hart- en vaatziekten.
- Drs. Simone Koenraads
Simone richt zich met haar project op genetische factoren van spraak- en taalproblematiek bij kinderen. Zij kijkt naar aanwijzingen voor achterblijvende spraak- en taalontwikkelingen, stotteren en dyslexie. Daarnaast zal zij met behulp MRI scans van het brein onderzoek doen naar spraak- en taalontwikkelingsproblemen.
- Dr. Clair Enthoven
Clair doet onderzoek naar de ontwikkeling van de ogen en het ontstaan van astigmatisme en bijziendheid. Zij kijkt met name naar welke omgevingsfactoren, zoals buitenspelen, lezen en computerwerk van invloed zijn op de oogontwikkeling.
- Drs. Carlijn le Clercq
Carlijn kijkt in haar onderzoek naar gehoorverlies bij kinderen en specifiek naar gehoorverlies en het gebruik van muziekspelers met oordoppen of hoofdtelefoon. Ook zal ze kijken naar andere factoren bij gehoorverlies, zoals zuurstoftekort rondom de geboorte.
- Drs. Sunayna Poeran - Bahadoer
Sunayna onderzoekt de relatie tussen ondervoeding van de moeder tijdens de zwangerschap, zoals bijvoorbeeld ernstig zwangerschapsbraken, en de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, obesitas en astma bij het kind.
- Drs. Annemarijne Adank
Annemarijne onderzoekt de gezondheid van moeders die een zwangerschapsvergiftiging hebben doorgemaakt en wat voor gevolg dit heeft, met name op het brein.