Het tweede bezoek (MRI) aan Focus op 17 vindt plaats in het Sophia Kinderziekenhuis en duurt ongeveer een uur. Voor de afspraak kan je je melden bij de balie in ons onderzoekscentrum, in de centrale hal van het Sophia Kinderziekenhuis (SP–1473A). Daarna worden jullie door een medewerker begeleid naar het Generation R MRI centrum.

Welke onderzoeken gaan we doen?

MRI maakt het mogelijk om hele nauwkeurige foto's van de binnenkant van je lichaam te maken, zonder dat hier röntgenstraling of radioactiviteit aan te pas komt. We maken foto's van onder andere de hersenen en de heup. Hiermee doen we bijvoorbeeld onderzoek naar gedrag en hart- en vaatziekten.

Hart MRI

Belangrijke informatie

  • Wij vinden het belangrijk dat het maken van de MRI voor jou zo prettig mogelijk is. Daarom kan je tijdens het onderzoek een DVD kijken. Deze kun je zelf meenemen.
  • Het is tijdens het maken van de MRI scan belangrijk dat je zo stil mogelijk ligt. Dit kan eerst geoefend worden in de oefenscanner.
  • Van tevoren kan je gewoon eten en drinken, het is niet nodig dat je nuchter naar het onderzoek komt.
  • Omdat de MRI met een grote magneet werkt, mag er geen metaal in de MRI ruimte komen. Wil je hierop letten met de kleding en eventuele sieraden?