App Generation R

Ook in deze onderzoeksronde verzamelen we data via de Generation R app.

Klik hier om het instructiefilmpje van de Generation R app te bekijken.

Wat onderzoeken we?

De app bestaat uit drie levels, namelijk het ‘Oog & Oor’ level, het ‘Tracking Teens’ level en het ‘Mond’ level:

  • In het ‘Oog & Oor’ level meten we hoeveel uur per dag je naar je smartphone kijkt, op welke afstand van de ogen je de smartphone houdt en hoe vaak, hoe lang en op welk volume je naar muziek luistert via de smartphone met oortjes of een koptelefoon.
  • In het ‘Tracking Teens’ level stellen we een aantal keer per dag enkele vragen om een beeld te verkrijgen van je gedrag en je gevoelens.
  • In het ‘Mond’ level stellen we vragen over hoe je je mondgezondheid vindt.

De onderzoeksresultaten van de verschillende onderdelen gebruiken wij om adviezen te kunnen geven over hoe jongeren hun ogen, oren en mond gezond kunnen houden.


Wat gebeurt er met de gegevens die wij verzamelen?

We verzamelen alleen informatie die door de app gemeten of gevraagd wordt. We krijgen geen andere informatie van je telefoon. Daarnaast kan je zelf per onderdeel bepalen of je mee wilt doen.

 

Wat gebeurt er als het onderzoek is afgelopen?

Na afloop van elk onderdeel krijg je een melding zodat je weet dat het onderdeel voltooid is. Bij sommige onderdelen wordt ook een overzicht gegeven van de eigen metingen. Als alle onderdelen van het onderzoek met de Generation R app zijn afgerond hoef je verder niets te doen. We vragen je om de app op de telefoon te laten staan, zodat we je in de toekomst eventueel nog een keer kunnen vragen om mee te doen. De app is in de tussentijd niet meer actief.

 

Hoe kan je de Generation R app downloaden?

Android

  • Scan onderstaande QR code of zoek de mobiele applicatie “Generation R” in de Google Play Store en download de app op je telefoon.

IPhone

  • Scan onderstaande QR code of ga naar de bit.ly-emc/genr op je telefoon.
  • Ga nadat je de app hebt gedownload naar instellingen → algemeen → apparaatbeheer → Academisch Ziekenhuis behorende bij de openbare universiteit Rotterdam → vertrouw.

Je kunt nu inloggen met je persoonlijke inlog combinatie die je tijdens Bezoek 1 op het Focuscentrum hebt gekregen. Deze is voor iedereen anders en kan maar één keer gebruikt worden.

Is het inloggen gelukt? Welkom! De app begint met een paar standaard vragen. Als je deze vragen hebt beantwoord kan je met het eerste level beginnen. Het is belangrijk dat de app niet wordt afgesloten.

Na het afronden van sommige levels krijg je een kleine verassing als bedankje. Je kan sparen voor korting bij een Escape Room.

Bedankt voor het meedoen!
Vragen? Bel 010 – 704 34 05 of e-mail naar generationr@erasmusmc.nl.