Generation R Next: Start zomer 2017

Generation R Next  onderzoekt de groei en ontwikkeling van een nieuwe generatie Rotterdamse kinderen. Generation R Next begint bij toekomstige ouders, het liefst al vóór de zwangerschap. De kinderen worden in de baarmoeder en na de geboorte gevolgd.

https://youtu.be/BHtbTt0-GDE

 Waarom meedoen?

In de eerste plaats levert u met uw deelname een belangrijke bijdrage aan kennis over een gezonde zwangerschap en kindertijd. De gezondheid van toekomstige generaties zal hierdoor verbeterd kunnen worden. Uiteraard leert u zelf iets over uw eigen gezondheid, zwangerschap en kind. We verrichten 3 vroege 3D echo's bij 7, 9 en 11 weken zwangerschap. Verder krijgt u bij 30 weken een extra groei-echoRelevante uitslagen van het onderzoek krijgt u uiteraard te horen. Zo nodig brengen we uw arts of verloskundige op de hoogte.

Waarom is dit belangrijk?

Elke zwangerschap en elk kind ontwikkelt zich op een eigen manier. Steeds meer blijken omstandigheden voor en tijdens de vroege zwangerschap een belangrijke rol te spelen voor de gezondheid van het kind.

Met Generation R Next zullen we meer te weten komen over welke factoren belangrijk zijn voor de gezondheid van moeder en het kind. Uiteindelijk kunnen we met deze informatie de gezondheid van toekomstige ouders en hun kinderen verbeteren.

Wat maakt Generation R Next bijzonder?

Generation R Next is wereldwijd het eerste onderzoek dat een zo grote groep toekomstige ouders en kinderen zal volgen. Bijna 10.000 vrouwen zullen al voor en tijdens hun zwangerschap onderzocht worden. Wij kijken onder andere naar:

  • Vruchtbaarheidsproblemen en vroege miskramen

  • Oorzaken en gevolgen van afwijkende groei in de baarmoeder

  • Ontwikkeling van te vroeg geboren baby's

  • Luchtverontreiniging en ontwikkeling van kinderen

  • Ontwikkeling van de hersenen in de allereerste fase van het leven en latere gedrag

  • Samenstelling van borstvoeding en de ontwikkeling van astma

  • Etnische en sociale verschillen in gezondheid van Rotterdamse vrouwen

"Rotterdam gaat iets doen dat uniek is in de wereld. Bij 10.000 vrouwen wordt een echo van het embryo gemaakt bij 7, 9 en 11 weken zwangerschap. Dankzij de drie meetmomenten kunnen we de ontwikkeling volgen."

Vincent Jaddoe, Kinderarts

 

"Waarom groeit het ene kind gezond op en het andere niet? Generation R Next levert essentiële stukjes van die puzzel"

Janine Felix, Senior onderzoeker

"Als Generation R iets heeft duidelijk gemaakt, is het hoe belangrijk de eerste weken van de zwangerschap zijn. Daarin wordt bepaald hoe gezond een kind ter wereld komt."

Eric Steegers, Gynaecoloog

Meer informatie?

Bekijk de folders in verschillende talen.

De introductiefolder is binnenkort beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Portugees, Arabisch, Turks, Pools en Hongaars.

Of bel ons op 010 704 34 05.

Doet u mee?

U kunt meedoen wanneer u erover denkt om in het komende jaar zwanger te worden of nu al zwanger bent. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op onze website. Wij zullen u dan telefonisch benaderen voor het maken van een afspraak.