Praktische informatie
Adres Onderzoekscentrum Generation R
Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Wytemaweg 80
3015 CN Rotterdam
U kunt zich melden bij de balie van Generation R in de centrale hal
van het Sophia Kinderziekenhuis (SP - 1473 A).
010 – 703 69 95 (onderzoekscentrum)
010 – 704 34 05 (secretariaat)
Komt u met de auto?
Komt u met het OV?
Waar vindt u het Generation R onderzoekscentrum?
Wat kunt u voorbereiden voor de afspraak?
Wat neemt u mee naar de afspraak?
Wilt u uw afspraak verzetten of annuleren?
Komt u met de auto?
U kunt uw parkeren in één van de parkeergarages van het Erasmus MC:
Wytema Wytemaweg 12 3015 CN Rotterdam |
Westzeedijk Westzeedijk 361 3015 AA Rotterdam |
Museumpark Museumpark 32 3015 CX Rotterdam |
Let op:
- Het Erasmus MC bevindt zich in de groene zone. Een milieuzone is een afgebakend gebied waar alleen auto’s mogen rijden die aan bepaalde uitstooteisen voldoen. Op www.milieuzones.nl kunt u kijken of uw auto binnen de milieuzone mag rijden.
- De kosten voor het parkeren worden door ons achteraf vergoed.
Komt u met het openbaar vervoer?
U heeft de volgende mogelijkheden om met het openbaar vervoer bij het Erasmus MC te komen:
- Tram 8 halte westzeedijk
- Metro Calandlijn metrostation Dijkzigt
- Bus 44 halte Erasmus MC-Sophia
Reiskosten worden achteraf vergoed.
Waar vindt u het Generation R onderzoekscentrum?
Voor het onderzoek van Focus op 17 kunt u zich melden bij de balie van Generation R in de centrale hal van het Sophia kinderziekenhuis (SP - 1473 A).
Wat kunt u voorbereiden voor de afspraak?
- Gemakkelijke kleding voor uw kind. Het is handig voor het onderzoek als uw kind zo min mogelijk kleding met metalen onderdelen, zoals een rits of riem te draagt.
- Geen of weinig sieraden. Deze moeten af bij sommige metingen.
- Eet goed van tevoren en/of neem iets mee voor tijdens de pauze. Het onderzoek duurt ongeveer 3,5 uur en er is maar een beperkte mogelijkheid om eten te kopen.
- Bril of Contactlenzen? Het is belangrijk voor het oogonderzoek dat kinderen hun bril opzetten als ze naar het onderzoekscentrum komen. Veel van de onderzoeken kunnen niet gedaan worden met contactlenzen in. Indien uw kind geen bril heeft neem dan een lenzendoosje en vloeistof mee.
- Gebruikt uw kind medicijnen voor luchtwegproblemen? Dan willen wij u vragen – indien mogelijk – deze van te voren niet meer te geven. Doet u dit alleen als de klachten goed onder controle zijn. Het gaat hierbij om de volgende medicijnen:
- 48 uur voor het onderzoek stoppen: Aerolizer, Atimos, Foradil, Foster, Novolizer, Oxis, Seretide, Severent, Symbicort. Deze middelen zijn ook wel bekend onder de stofnamen formoterol of salmeterol.
- 8 uur voor het onderzoek stoppen: Airomir, Atrovent, Berodual, Berotec, Bricanyl, Combivent, Ipraxa, Ventolin. Deze middelen zijn ook wel bekend onder de stofnamen ipratropriumbromide, fenoterol, salbutamol of terbutaline.
- Broers en zussen? Graag vragen wij u of u met één ouder uw deelnemend kind wilt begeleiden. Het is helaas niet mogelijk broers en zussen mee te nemen naar het onderzoekscentrum. Voor kinderen van 0 tot 10 jaar kan kosteloos gebruik worden gemaakt van de kinderopvang van het Ronald McDonald Speeldek (maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur). Hiervoor moet u wel een afspraak maken, dit kan via 010 310 81 20 of speeldek@ronaldmcdonaldhuis.nl
Wat neemt u mee naar de afspraak?
- Alle toestemmingsformulieren
- Ingevulde vragenlijsten
- Het kan koud zijn op het onderzoekscentrum, neemt u daarom een jas of vest mee
Wilt u uw afspraak verzetten of annuleren?
Het kan gebeuren dat u verhinderd bent op een gemaakte afspraak. Wij vernemen dit graag van tevoren en vragen u tijdig contact met ons op te nemen via telefoonnummer 010 - 704 3405 of generationr@erasmusmc.nl. Doet u dit niet, wordt er kostbare tijd vrijgehouden waar een andere deelnemer graag gebruik van had gemaakt.